Verified Jobs Live
Testing Intermediate Level ~2 min read

Test Case Design Questions & Answers

Quick Revision Summary

Test Design Related Important Question and Answers for recent graduates and professionals. 1) Good test case has a low probability of catching an error? A) True B) False ANS: A ...

Interactive Practice Mode
Formulate your thoughts or take notes before revealing the model solution.
Model Answer & Deep-Dive Explanation

Test Design Related Important Question and Answers for recent graduates and professionals.

1) Good test case has a low probability of catching an error? A) True B) False ANS: A 2) ___________ can be used to design good test cases. A) Equivalence Classes B) Parameterizing C) Boundary Values D) trimming ANS: A,C

3) By applying _________ we minimize the redundant test cases. A) Equivalence Partitioning B) Parameterizing C) Boundary Values D) trimming ANS: A

4) Generally, a test case also specifies the expected outcome from executing the SUT under the specified execution conditions and test inputs. A) True B) False ANS: A

5) Devising a set of test cases that will guarantee that all errors will be detected is somewhat feasible. A) True B) False ANS: B

6) We can have one or more test cases covering the requirements. A) True B) False ANS: A

7) _______ test cases are like a green light for the application and help to determine whether or not the application should go into production. A) System B) Acceptance C) Critical D) Performance ANS: B

8) In order to write black box test cases we need the _________ A) requirement document B) design C) project plan D) All of above ANS: D

9) ___________ help you to design a series of test cases that have a high likelihood of finding errors A) requirement document B) software testing techniques C) project plan D) SRS ANS: B

10) Test case design focuses on a set of techniques for the creation of test cases that meet overall testing objectives. A) True B) False ANS: A

11) White-box testing, sometimes called _______, is a test case design method that uses the control structure of the procedural design to derive test cases. A) gray box testing B) glass-box testing C) steel-box testing D) Coding testing ANS: B

12) In order to generate effective tests at a lower cost, test designers analyze the following sources of information: A) Requirements and functional specifications B) Source code C) Input and output domains D) Operational profile E) Fault model F) Both A & E G) All of above ANS: D

Interviewer Evaluation Points & Scoring Rubric

  • 1 Structure answer clearly: Core concept, Practical example, and Pitfalls to avoid.
  • 2 Demonstrate clear communication without unnecessary buzzwords.
  • 3 Relate concept to real-world software development scenarios.